Welke schaal of verhouding?

De verhouding, schaal, waar ik in bouw varieert en is afhankelijk van de werkelijke grootte (1:1 formaat). De uiteindelijke grootte van een gebouw en of object bepaald de schaal waar ik in bouw. Zo realiseer ik gebouwen en modellen meestal in de schalen 1:20, 1:24, 1:30 en 1:34. Een ‘doorsnee’ Hollands huisje wordt door mij vaak in de verhouding 1:20 gemaakt. De werkelijke grootte ligt dan bijvoorbeeld rond de 35 x 35 cm en een hoogte van rond de 40 cm.

Een Tiny Door met een voorgevel wordt meestal rond de verhouding van 1:30 gemaakt. Dit valt qua inschatting net binnen A4 formaat. Het uiteindelijke formaat is dus afhankelijk of het formaat nog een beetje hanteerbaar is en niet ‘te lomp’ in grootte wordt. Mijn voorkeur gaat uit naar schaal 1:30 / 1:34 omdat alle details in deze verhoudingen mooier en echter er uit komen te zien.

Welke materialen worden er gebruikt?

Materialen en technieken die ik gebruik is heel erg divers. Mijn werk is volledig mixed media kunst. Elke soort materiaal wat ik voor handen heb gebruik ik. Nieuw, oud, rommel, afval, het maakt niet uit wat ik gebruik. Zolang ik hetgeen kan maken wat nodig is dan gebruik ik dat. In de basis wordt er wel veel gebruik gemaakt van allerlei houtsoorten, metalen, foam, acrylverf en lijm. Verder is het op voorhand niet te voorspellen wat voor materialen er nodig is om bepaalde elementen in of aan het bouwwerk te realiseren. Alles is hoe dan ook origineel en 100% met de hand gemaakt.

Related Posts

Leave a Reply