Prijzen

Prijzen

Wat zijn de prijzen?

Wat kan je verwachten?


Welke prijzen mag je verwachten?

Een prijs geven voor een op maat gemaakte maquette, schaalmodel, diorama of een ander object is moeilijk. Alles wat ik maak is handwerk. Letterlijk niks is kant en klaar en elk detail en onderdeel aan een bouwwerk wordt nagemaakt. Dit vraagt precisie, aandacht, tijd en toewijding. Mijn werk is mixed media en behoort tot de beeldende kunst waar een voor mij perfect eindresultaat altijd voorop staat.

Om toch een indruk te geven wat de kosten kunnen zijn heb ik hieronder een tabel gemaakt met verschillende richtprijzen. Elk te maken schaalmodel is aangegeven in grootte met een richtprijs. Het bedrag kan in werkelijkheid ook lager of hoger uitvallen. Afhankelijk van de complexiteit van het te bouwen model, de materialen die gebruikt moeten worden, verlichting of zonder verlichting en uiteraard de tijd die nodig is om het te bouwen.

Heb je nog vragen of heb je interesse? Neem dan contact op en we bespreken samen wat de mogelijkheden en kosten zullen zijn.


50% Aanbetaling

Voor een goede samenwerking is vertrouwen onmisbaar. Ik ga er vanuit dat mijn opdrachtgever belang heeft aan deze opdracht en vertrouwen heeft in mijn werk. Het verplicht mij om mij volledig te wijden aan de opdracht en de hoogste kwaliteit te leveren welke ik beloof en dus ook van mij verwacht wordt. Een blijk van vertrouwen geeft mij extra energie die direct in de kwaliteit van mijn werk is terug te zien.

Met een aanbetaling van 50% vraag en krijg ik extra vertrouwen dat de opdracht ook daadwerkelijk afgerond en opgeleverd zal worden. Helaas is het wel eens voorgekomen dat een opdracht tijdens de bouw werd afgezegd. Het is voor mij dan ook lastig werken in een sfeer van wantrouw en onzekerheid. Hopelijk is er hier begrip voor.


Hoelang duurt het bouwen?

Ook dit is afhankelijk van wat er gebouwd moet worden en hoe gedetailleerd het bouwwerk moet worden. Een op te hangen shadowbox A4 formaat duurt ongeveer een tot twee weken. Een volledige bouw van een huis neemt ongeveer 4 tot 8 weken in beslag. Echter kan dit afwijken door eenvoud of complexiteit. Op deze pagina kan je meer lezen over de duur van de bouw.

Voorgevel met voordeur, Boxes, Book nooks, vignetten etc.

Klein

100
vanaf

Kleine bouwwerken met een formaat tot ongeveer 10 x 15 cm

Medium

150
vanaf

Middel kleine bouwwerken met een formaat tot ongeveer 15 x 20 cm

Groot

175
vanaf

Bouwwerken met een formaat tot ongeveer 20 x 30cm

* Deze bouwwerken worden meestal in een lijst (vergelijkbaar met een fotolijst of schilderij) gemaakt zodat deze aan de muur opgehangen kan worden of rechtop neergezet. Afhankelijk wat de wens is.

Maquettes, schaalmodellen, diorama’s

Klein

750
vanaf

Schaalmodellen van o.a. gebouwen en of bedrijfspanden met enkel aanzicht van voorgevel, zonder verlichting, zonder straatbeeld en zonder omgeving detaillering zoals tuin. Geschatte schaal 1:30

Medium

1050
vanaf

Schaalmodellen van o.a. gebouwen en of bedrijfspanden met enkel aanzicht van voorgevel, met verlichting, deel van het straatbeeld en omgeving detaillering. Geschatte schaal 1:30

Groot

1575
vanaf

Schaalmodellen van o.a. gebouwen en of bedrijfspanden met aanzicht van alle zijden incl. dak, met verlichting, deel van het straatbeeld en omgeving detaillering zoals tuin, perken etc. Geschatte schaal 1:30

* Deze bouwwerken worden vrijwel altijd op opzichzelfstaand gebouwd en gedisplayd op een ‘sokkel’ en of afgewerkt met een luxe belijsting. Bouwwerken met enkel een vooraanzicht kunnen ook gerealiseerd worden met een ophangsysteem. Verlichting kan gekozen worden uit netstroom voorziening of met batterijen.

Diorama’s en bouwwerken voor film, commercials, musea, privécollecties

Volledig op maat

?
op aanvraag

Volledig en speciaal op maat en gewenste schaal gemaakte concepten en thema gerelateerde maquettes, bouwwerken, diorama’s, props voor o.a. film, commercials, musea en privécollecties enkel op aanvraag en volledig in overleg.

* Conceptuele en thema gerelateerde maquettes, props, diorama’s en andere bouwwerken kunnen in elk formaat en mogelijkheden gebouwd worden. Voorafgaand aan de bouw wordt uitvoerig besproken wat de wens is. Oplevering  in overleg! Voor spoedklussen wordt een toeslag berekend.


Email

dave@buildsbydave.nl

Instagram

@buildsbydave

Telefoon

0636017160